Tarot en Kabbalah

De technieken van de AlphaBeth training zijn voor een groot deel ontleend aan de kennis van de Kabbalah en de Tarot. In najaar 2021 wordt er een cursus over de Tarot georganiseerd. Waar gaat deze cursus over ?

De Tarotkaarten zijn bekend als een spel waarmee je de toekomst kan voorspellen. Hun oorsprong echter, is de Joodse mystieke traditie, de Kabbalah. De Kabbalah is gebaseerd op de Tora, de eerste 5 boeken van de Bijbel. Daarin wordt verteld hoe God de schepping creëert en onderhoudt. De hele schepping is één groot systeem waarin mannelijke en vrouwelijke krachten gebalanceerd samenwerken. Wij zijn geschapen naar Gods beeld en gelijkenis en ook wij werken met mannelijke en vrouwelijk kwaliteiten. Ons bewustzijn kan verdeeld worden in een mannelijk zelfbewustzijn en een vrouwelijk onderbewustzijn. Als we uit balans zijn, is ons onderbewustzijn in strijd met ons zelfbewustzijn. Met de kennis en de meditatietechnieken van de Kabbalah kunnen we weer in balans komen. De Tarot is een praktisch onderdeel van deze mystieke traditie.

De 22 Tarotkaarten verbeelden de 22 Hebreeuwse letters. Elke Tarotkaart is een archetype dat in het groot werkt maar ook op kleinere schaal in jezelf. Als je op de Tarot-afbeeldingen gaat mediteren verbind je je innerlijk met universele wetmatigheden. Als je in stress leeft, werk je tegen de wetten van de natuur in. De Tarot kan je helpen om je weer te verbinden met de natuurlijke krachten die vrij door je heen stromen. Elke Tarotkaart is een sleutel naar innerlijke bewustwording en spirituele groei.

De praktijk leert dat we echt de tijd moeten nemen om ons onderbewustzijn te laten wennen aan de archetypes van de Tarot. Daarom werken we in dit half jaar met de eerste 8 kaarten van de Tarot. Deze kaarten verbeelden de basis mannelijke en vrouwelijke archetypes en de opeenvolgende stadia van samenwerking tussen ons zelf- en onderbewustzijn. Zij vormen één geheel.

• In de cursus werken we met een nieuw design van de Tarotkaarten, dat doorbouwt op de inzichten van de Golden Dawn, Paul Foster Case en Imre Vallyon.

• Elke cursus-avond is er uitleg over een Tarotkaart, doen we 2 meditatieoefeningen en zingen we 2 Hebreeuwse Mantra's. 

• Tijdens de cursus ontvang je de eerste 8 kaarten in kleur op A4 formaat, plus een zwart-wit exemplaar om in te kleuren. Daarnaast ontvang je 12 uitgebreide readers, 8 over de Tarotkaarten en 4 over verwante onderwerpen zoals Kabbalah, meditatie en het onderbewustzijn.

 

In het najaar van 2022 start er een nieuwe cursus met Tarot en Kabbalah

Data volgen eind juni