Cursus Body Reset - praktisch omgaan met stress

We hebben allemaal met stress te maken in ons leven. Er is veel onrust om je heen maar ook in jezelf ga je vaak langer door dan gezond is. Alle spanning die je meemaakt komt uiteindelijk in je lichaam terecht. Als dit aanhoudt, ontstaan er blokkades. Soms zit je rug, bekken of nek helemaal vast. De stress woont in je lichaam en je voelt je niet goed.

In september start een cursus waarin je via Body Reset je lichaam in een diepe ontspanning brengt. Met Body Reset maak je kleine gerichte bewegingen die de spierspanning plaatselijk verzacht en de doorstroming van bloed en energie weer hersteld. Omdat je elke oefening langzaam doet, worden je hersenen ook ‘gereset’ (die gaven onderbewust steeds de prikkel tot aanspannen). Je lichaam ontspant en ook je emoties en je denken krijgen de ruimte. Dat is even wennen, want je bent zo gewend om altijd maar door te gaan. Als je je overgeeft aan de oefeningen kan je hele bewustzijn in een staat van rust terecht komen. Aan het eind van een Body Reset sessie lig je in foetus houding op de grond en je zakt in rust en vertrouwen.

Je lichaam wordt weer het huis waar je met plezier in woont.

Als je dit regelmatig ervaart gaat je lichaam eerder seintjes geven als de stress het weer overneemt. Dan gaat het preventief werken. Je krijgt meer lichaamsbewustzijn en je gaat veel eerder herkennen wanneer je spanning vasthoudt. De stress komt elke dag binnen en op de cursus-avonden kan je daar echt heel los van komen. Er is speciaal aandacht voor de psychologie waarmee je zelf stress vasthoudt.

Naast de Body Reset en diverse bewustwordings-technieken zullen we in de cursus geregeld een Mantra zingen, om ons nog meer af te stemmen op de harmonie die aan de basis van de schepping ligt.

Alle oefeningen en technieken van de Cursus werken naar:

  • ontspanning
  • inzicht in hoe je om kan gaan met stress 
  • inzicht in de patronen waarmee je zelf stress vasthoudt
  • het waarnemen van jezelf
  • steeds bewuster keuzes kunnen maken
  • goed energie-management
  • leven vanuit je hart
  • gezondheid, levensvreugde en creativiteit

De cursus is gebaseerd op inzichten uit de hedendaagse psychologie en de esoterische kennis van het menselijk bewustzijn ( abpcs.nl ). Een belangrijk inzicht is de werking van onze hersenen als we iets leren (geinspireerd door de Feldenkrais methode). Tijdens de cursus krijg je het onlangs verschenen boek "blij Lichaam'. Dat beschrijft alle processen die aan bod komen als je begrenzende patronen achter je wil laten. Meer over de esoterische achtergronden: PDF-Spirituele-achtergronden.

De cursus loopt najaar 2017 op 11 woensdagavonden van 20.00 tot ± 22.00 uur in:
FLOW PLAZA   Zaanenstraat 18  2022CP Haarlem  
De data zijn:  13 - 20 september - 4 - 11 - 18 oktober
1 - 8 - 15 - 29 - november -  6 en 13 december

De kosten zijn €180,-  (gespreide betaling is mogelijk - studenten krijgen korting)

Als je 'blij Lichaam' al hebt, zijn de kosten €165,-

Je kan nog instappen!
Als je op 20 september of 4 oktober meedoet, kan je voelen of deze cursus waardevol voor je kan zijn. Als je daarna doorgaat wordt het cursusgeld aangepast. Als je alleen één avond meedoet is de entree: €15,-

Opgeven (of vragen) via:  info AT abtr DOT nl   of   023 5259994