Ervaringen

In de afgelopen 17 jaar hebben meer dan 500 mensen de AlphaBeth training gedaan. Veel deelnemers hadden na een paar sessies weer ruimte in hun ademhaling en hadden daarmee houvast om beter met stress om te kunnen gaan. Anderen kwamen meer voor de ontspanning en de ervaring van innerlijke rust. Door de regelmaat van die ervaring groeide de weerbaarheid en het zelfvertrouwen. Anderen hadden weer baat bij de introspectie: het bewust kijken naar waar en hoe gedragspatronen ontstonden en hoe je die in jezelf naar acceptatie en transformatie kan brengen. Dan zijn er ook deelnemers die getroffen werden door het zingen en die bezoeken nu regelmatig de Mantra workshops. Tenslotte zijn er een aantal mensen die met grote tussenpozen een sessie doen, om zodoende de ‘rush van het leven’ aan te kunnen.

Hieronder staan een aantal persoonlijke ervaringen:

Op een adem en bewustzijn-sessie kom ik weer tot mezelf. Ik slaap daarna altijd heel diep en ik word vol energie weer wakker. Het zijn voor mij echt momenten voor mezelf. De Mantra-avonden leidt Herman met humor. Hij is enthousiast en hij heeft oog voor jouw behoefte.
Mignon Delver - Haarlem

I actually never experienced this before, really nice  (= het zware lichaamsbewustzijn)
Susan White - Canada

Bij Herman heb ik pas echt het belang van ademen ervaren. Dat ademen aan de basis ligt van alles. Herman is de man van de humor en van de kennis. En dan het zingen, ik kan gronden en ontspannen in de mantra. Daarna voel ik me zo fijn en vredig.
Saskia Henze - Nijmegen

Mantra zingen bij Herman is erg fijn. Het brengt innerlijke stilte, een gevoel van harmonie en een diepe ontspanning. Het zingen van mantra's helpt me om in een diepe meditatie te komen. Met zijn muzikaliteit, enthousiasme en humor weet Herman de groep te inspireren en zorgt hij voor een unieke beleving.
Djoeke - Haarlem

Een uitgebreid verslag in PDF

 

• Vanaf 2012 is de Body Reset een onderdeel van de AlphaBeth training en een aantal deelnemers hebben dat nu omarmd als hun ‘life-saver’.

Hieronder enkele ervaringen met de Body Reset:

Na een Body Reset voel ik me heerlijk los en ontspannen, soms een beetje doezelig en lekker tevreden. Dit houdt een paar dagen aan, totdat de drukte me weer opslokt.
Elly Verhoef - Haarlem

Ik merk dat mijn rug, schouders en nek met name gebaat zijn bij de Body Reset. Na de Body Reset voel ik me altijd bijzonder ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk.
Arthur Steevensz - Almere

Ik ga nu door een hele moeilijke tijd. De Body Reset helpt me daar ontzettend goed bij om niet in paniek te raken. Door meer lichamelijke ontspannenheid voel ik me ook geestelijk rustiger. Ik slaap heel diep na een Body Reset avond.
Annemarie Heantjes Dekker - Haarlem

Het rustige gevoel blijft ongeveer een dag. Het lichaams bewustzijn de hele week.
Johanna Jaspers - Haarlem

Door de ontspanning leer ik mijn lichaam beter kennen en doordat alles beter kan stromen heeft het effect op mijn geest.
Louise ten Have - Haarlem