Body Reset

Centraal in de Alphabeth training staat het ervaren van rust en vertrouwen in je lichaam. Het kan voorkomen dat je lichaam zo gespannen is dat je moeilijk kan toegeven aan die ervaring. Dan kunnen de oefeningen van de Body Reset ingezet worden. Hieronder in het kort wat er gebeurt bij spanning of stress.

Als we intensief leven staan veel spieren onder een hoge spanning. Als dit een tijd aanhoudt kunnen ze moeilijk meer ontspannen en technisch gezien worden ze korter. Dat verandert je lichaamshouding en andere spieren gaan je bewegingen compenseren. Als de spanning aanhoudt ontstaan er blokkades. Dan biedt de Body Reset een uitkomst. Met Body Reset maak je je spieren op een diep niveau los en breng je jezelf naar een diepe lichamelijke ontspanning. Veel oefeningen worden liggend op de grond gedaan en de bewegingen zijn klein en langzaam. Sommige bewegingen worden eerst ‘voorgesteld’ voordat je ze daadwerkelijk uitvoert. Hiermee wordt de programmering in je hersenen ook gereset. Je spieren geven langzaam toe aan de ontspanning en dat kan een diep gevoel van bevrijding brengen. Door de ontspanning herstelt zich de balans in je lichaam (in je houding en je bewegingen).

Body Reset is een medisch onderbouwde methode die recent ontwikkelde inzichten over het functioneren van ons lichaam samenbrengt (Mézières - Bertherat - Feldenkrais)

Voor meer informatie:   www.bodyreset.org.