Rust en Vertrouwen

Er is een plek van rust en vertrouwen in jezelf. Iedereen kan zich oké voelen in zichzelf. Misschien ken je dat gevoel van rust en vertrouwen van vakanties of na een saunabezoek. Maar wat zorgt ervoor dat we er zo snel weer uit zijn? Ten eerste is de wereld om je heen snel, intens en geladen. Veel informatie, veel prikkels en veel verantwoordelijkheden. Ten tweede speelt ons onderbewustzijn mee bij alles wat we doen (zie Bewustwording). Dit zorgt voor onderhuidse spanning die veel energie kost. Ten derde laten we ons welzijn afhangen van dingen die van buiten moeten komen. We zoeken bevrediging van verlangens in materiële zin (bezit, kleding, gadgets) of in emotionele zin (aandacht, waardering). Die bevrediging duurt nooit lang en dat zorgt ervoor dat we altijd maar doorgaan en nooit eens pauze nemen om te ervaren wat er werkelijk, nu, aan de hand is.

De AlphaBeth training werkt via specifieke ademtechnieken en klankwerk naar ontspanning en bewustwording. Met als eerste doel om in je centrum te komen en vandaaruit je natuurlijke zelfvertrouwen te ervaren. Het vertrouwen in jezelf, niet afhankelijk van dingen die van buiten komen. Zelfvertrouwen is vertrouwd zijn met en in jezelf. Het is een innerlijke ervaring.

Zelfvertrouwen begint in jezelf, met aanwezig zijn in je lichaam

Er zijn diverse manieren waardoor je dit kan ervaren (zie ook theorie en praktijk). In de cursus Body Reset en Mantra zingen worden meerdere manieren aangereikt om in het tumult van alledag de connectie met je lichaam en je centrum (je Hart) te onderhouden. Het zingen van Mantra’s is een vreugdevolle manier om je te ontspannen en je af te stemmen op de universele waarden van harmonie en schoonheid. Daarachter ligt de mogelijkheid om vanuit dit ‘zijn’ in rust en vertrouwen de diepte van ons bewustzijn te verkennen (Spirituele Bewustwording).